Cal Cases és una comunitat de 29 persones, dones, homes, infants i joves situada a 8km de Santa Maria d’Oló (Moianès). La majoria d’adultes provenim d’entorns urbans i ens vam començar a organitzar el 2007 a l’entorn de l’ateneu Rosa de Foc a Gràcia, Barcelona, després de les grans mobilitzacions del moviment antiglobalització.

La finca compta amb 4 Ha de conreu i 13 Ha de massa forestal. Pel que fa a l’habitatge, hi ha una masia principal on estan els espais comuns (cuina, menjador, bugaderia, rebost, càmera freda, obradors, biblioteca, alberg) i 14 unitats de vida diverses amb espais íntims. Autogestionem la producció de gran part de la nostra alimentació (pa, pasta, verdures, vi, cervesa, mel, ous), l’energia que consumim (solar tèrmica, fotovoltaica i llenya) i la bioconstrucció dels nostres propis espais.

Ens organitzem de forma assembleària i treballant des del consens i treballem 4 grans àmbits dintre la comunitat:

  • Vida en Comú: per promoure el benestar, les cures, el creixement emocional i l’alegria individual i col·lectiva.
  • Hàbitat: gestió de l’economia, de l’energia, de la masia, els espais comuns i el seu entorn immediat.
  • Biòtop: espai de gestió de l’alimentació, els camps, els boscos i l’aigua.
  • Xarxes: enxarxament i vincles cap a altres projectes, així com la comunicació i formació.

Cal Cases ha sigut la primera cooperativa d’habitatge en cessió d’ús de l’estat i un dels principals objectius polítics del projecte és fer difusió del model de vida comunitari, transformador i d’habitatge cooperatiu a Catalunya a través de xerrades a ateneus, seminaris, congressos, etc, portes obertes per acollir visites, també a través de xarxes socials, la pàgina web i els mitjans de comunicació. D’altra banda, també apostem per un fort arrelament al territori i participem en espais i col·lectius que treballen per posar la vida al centre front al capitalisme com l’Ecoxarxa del Bages, Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, Associació de veïns i veïnes de Sant Joan d’Oló, Ateneu Popular la Falç d’Artés.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux