Premi Emprius

Primera Edició

Des d’Emprius organitzem una primera edició d’un concurs que premiarà amb 800€ una proposta d’investigació, recerca, reflexió o divulgació en relació al comunalisme.

Volem posar en valor el comunalisme: el que ha existit el passat, i en general ocupa un lloc inexistent o marginal en la nostra memòria històrica; el que queda en el present i el que s’està intentant recrear; i el comunalisme com a proposta de futur, per afrontar les crisis i reptes que tenim al davant a nivell social, humà i ecosistèmic.

Entenem per comunalisme tota una sèrie de formes d’organització social relacionades amb la tinença i la gestió comunal i col·lectiva de recursos, i els drets comunals sobre aquests; la democràcia directa i la participació activa comunitària; les relacions socials de reciprocitat i suport mutu… Apostem per una transformació social on aquest tipus d’estructures, formes i lògiques tinguin cada vegada més pes, perquè pensem que poden aportar solucions a molts problemes que patim.

Ens agradaria que gran varietat de persones s’animessin a participar. Formar part de l’àmbit acadèmic o universitari no és un requisit. Hi podrà participar qualsevol persona resident als Països Catalans.
Algunes idees

Exemples de propostes

A continuació comentem algunes idees relacionades amb possibles propostes a presentar que se’ns acudeixen, de cara ajudar a pensar en possibilitats i a animar diferents perfils de persones a participar al concurs:

Ajuda'ns amb la difusió!

Si et sembla una proposta interessant, fes-la córrer i comparteix-la amb persones i col·lectius a qui pugui interessar. Compartiu les nostres publicacions a xarxes socials. Us deixem els cartells que ha dissenyat la nostra companya Lorena Arbeláez (Podeu contactar-la a Lorena.arbelaez.a(at)gmail.com).

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux