Can Tonal de Vallbona és un projecte d’espai social i comunitari que comença el 2014 amb els objectius d’experimentar, reflexionar i difondre principis i pràctiques per a la construcció d’una nova societat basada en valors com ara la cooperació i el suport mutu, l’autogestió i la democràcia directa i l’equilibri amb l’entorn natural.

El projecte s’inicia l’any 2014 quan diverses persones adquireixen una finca d’una hectàrea de terreny d’una antiga granja que es trobava en estat d’abandonament, als afores de Sant Antoni de Vilamajor, Baix Montseny. Actualment la finca ha estat reconstruïda i compta amb infraestructures comunitàries de diferents índoles: obradors, fusteria, espai per trobades i cuina comunitària, gimnàs, horts, hivernacle, …

El projecte social compta amb dues potes principals:

  • Vallbona Suport Mutu: col·lectiu d’autoabastiment conformat per unes 70 persones entre membres i col·laboradores amb diverses línies de treball que inclouen hort i fruiters, pa, làctics, conserves, cervesa, criança, etc. Les persones membres aporten un percentatge del seu salari i s’abasteixen d’aquelsl productes que necessiten.

  • Espai social: l’objectiu del projecte és ser obert al veïnat i als projectes transformadors d’arreu de Catalunya i més enllà. Així que l’espai comú està obert per fer actes dirigits al territori i també per acollir grups i activitats organitzades per tercers que necessiten fer ús de l’espai.

L’espai i les seves infraestructures es gestionen recollint la cultura comunal, amb assemblees i espais de participació de la comunitat i obert cap a enfora. Més enllà de tot el treball intern, les persones que l’integren també es vinculen amb el territori a través de l’Ateneu Popular de Vilamajor, l’espai d’articulació el Teix, el Sindicat de Poble de Vilamajor i altres estructures que populars amb voluntat de transformar el territori que habiten amb una mirada anticapitalista.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux