La Tomassa és un projecte de vida comunitària que posa al centre la cura de les relacions i pretén generar un entorn de vida coherent i just amb el territori.

Actualment, està conformat per 7 adultes i 5 infants i s’ubica al terme municipal de Campins, a les faldes del Montseny. Es tracta d’una finca amb 3 ha de bosc i conreu, i una masia principal que alberga espais comuns i habitatges, així com altres coberts en ús i recuperables.

El projecte va néixer l’any 2021, impulsat per persones que venien de diferents projectes de vida comunitària i activismes vinculats a la transformació social, la sobirania alimentària i l’autosuficiència.

Per fer-ho, des dels seus inicis s’ha treballat en la rehabilitació de la masia amb criteris de casa passiva, en l’ús de materials naturals i reutilitzats per a la millora de la finca, i en una tendència cap a l’autogestió energètica. També es posa èmfasi en la gestió regenerativa de la finca, amb projectes en preparació de depuració de les aigües, parcel·les productives de fruiters i horta i gestió sostenible del bosc.

Som una comunitat assembleària, que s’organitza amb 4 comissions: finca, infraestructura, gestió grupal i economia. Tenim espais no mixtes per compartir amb una perspectiva de gènere i trobades per compartir inquietuds sobre criança.

Els vincles amb el nostre entorn estan al cor del projecte. Per això, entre altres, organitzem els dinars comunitaris del Baix Montseny, intentem enfortir les relacions informals amb les nostres veïnes i participem en el grup motor de la Trobada de comunitats de Catalunya. La Tomassa aspira a generar un espai social que aculli activitats, formacions i trobades per la transició ecosocial.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux