Convocatòria de “Premi Emprius 2024”

Convocatòria de “Premi Emprius 2024”

Anunciem el Premi Emprius 2024, que becarà amb 800€ una proposta d’investigació, recerca, reflexió o divulgació en relació al comunalisme.

Una de les tres línies d’acció que ens proposem des de la Fundació Emprius és la de “Propiciar i difondre la cultura comunalista“.

Amb aquest premi, becarem alguna proposta de treball o projecte que pugui aportar o apropar i divulgar coneixement sobre el comunalisme a la societat.

Entenem per comunalisme tota una sèrie de formes d’organització social relacionades amb la tinença i la gestió comunal i col·lectiva de recursos, i els drets comunals sobre aquests; la democràcia directa i la participació activa comunitària; les relacions socials de reciprocitat i suport mutu… Apostem per una transformació social on aquest tipus d’estructures, formes i lògiques tinguin cada vegada més pes, perquè pensem que poden aportar solucions a molts problemes que patim.

Hem volgut fer un concurs on hi pugui participar persones amb diferents perfils i habilitats, no necessàriament del món acadèmic.

TOTA LA INFORMACIÓ DE LA CONVOCATÒRIA:

emprius.cat/premi-2024

Una curiositat: entre 1897 i 1917 l’Academia de Ciencias Morales y Políticas va convocar 21 concursos de treballs sobre dret consuetudinari i economia popular. Aquells anys va tenir força una corrent acadèmica interessada en aquell tema, amb estudis referents com “Colectivismo agrario en España” i “Derecho consuetudinario y economía popular de España”, de Joaquín Costa.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux