Crònica de la trobada del 4 de maig

Crònica de la trobada del 4 de maig

El passat dissabte 4 de maig vam dur a terme la segona trobada anual d’Emprius. Enguany ens vam aplegar a Sant Antoni de Vilamajor, al Vallès Oriental.

Al matí, ens vam sumar a la jornada de treball col·lectiu organitzada a Can Tonal de Vallbona, projecte comunitari del qual formen part algunes de les persones fundadores d’Emprius. Més de 70 persones ens vam repartir en diferents grups, fent feines d’hort i de fruiters, de bioconstrucció, acabant un mural de trencadís de rajoles, posant a lloc nou material de l’Espai Social, cuinant… Hi va haver molt bon ambient i es va fer molta feina.

Abans de dinar –paella boníssima amb producte de proximitat– hi va haver un espai de presentació i xerrada sobre Can Tonal, per a aquelles persones que a la tarda ens trobaríem per parlar d’Emprius.

A la tarda ens vam trobar a un espai municipal de Sant Antoni de Vilamajor unes 40 persones. A la planta de dalt es va habilitar un espai per a criatures, dinamitzat per dues joves del poble. Es va oferir berenar i vam fer un petit obsequi a les persones sòcies que van assistir.

Persones del grup motor d’Emprius van presentar la Memòria de la feina feta durant el 2023 i el Pla d’Acció que ens hem proposat aquest 2024.

Enfocant-nos en un dels reptes que tenim com a Fundació, vam concloure l’acte amb una dinàmica de reflexió sobre la relació amb la propietat privada i les dificultats per accedir a propietats al món rural a través de tractes que se situïn sota preu de mercat.

Vam comptar amb la presència de Dirk Madriles, impulsor de Terra Franca, una associació que va estar treballant desinteressadament per promoure l’accés a la terra per part de projectes productius agroecològics. Va compartir la feina que van estar fent, així com les dificultats que van trobar, durant els 10 anys de vida de l’associació (2013-2023).

Tant la primera part de presentació com la dinàmica, van comptar amb una participació molt activa de la gent present, amb aportacions molt interessants. Van venir persones de diferents parts del territori, sòcies o no, interessades en la tasca que volem dur a terme des de Fundació Emprius.

 

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux