Col·lectivitzar la vida. Una mirada més enllà del cooperativisme

Col·lectivitzar la vida. Una mirada més enllà del cooperativisme

Les companyes de la Base, a Poble Sec, estan d’aniversari i han preparat tot d’activitats ben interessants! Ens han invitat a participar a la taula-debat d’experiències de col·lectivització. Com abandonem les pràctiques individualitzants i col·lectivitzem les terres, l’economia, l’alimentació o les cures? I com ho fem això a la ciutat?

El cooperativisme com a forma d’organitzar les individualitats enfront al capitalisme, de retrobar-nos, compartir i reivindicar que hi ha altres maneres de viure i organitzar les necessitats. A moltes ens ha servit com a estímul i com a primera passa, però no ens volem quedar aquí. Volem ser capaces d’imaginar encara altres maneres de viure, que trascendeixin les individualitats i posin al centre la comunitat. Que puguem fer real aquella frase fundacional “de cadascú en funció de les seves possibilitats, a cadascú segons les seves necessitats”.

Arreu hi ha petits experiments de col·lectivitzacions quotidianes que ens poden servir d’inspiració i que per això conviden a La Base en format debat, perquè expliquin les seves pràctiques i obrin un espai de pensament comú.

Compartirem taula amb les companyes de Vallbona Suport Mutu i Sindicat de Manters. Tenim moltes ganes de poder compartir la nostra aposta amb les companyes i repensar juntes un model de ciutat que inclogui una perspectiva comunal.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux