Entitats col·laboradores

Les nostres aliades

Entitats col·laboradores

A Emprius apostem per la intercooperació i comptem amb entitats que donen suport a la nostra aposta i amb qui hem teixit aliances per ser més fortes.
Arquitectura

Coopdera

Arquitectura

Coopdera

Coopdera neix l’any 2018 a les muntanyes del Pallars, impulsat amb moltes ganes i il·lusió per un equip d’arquitectes i arquitectes tècniques amb la finalitat de treballar l’arquitectura com a eina de transformació social.  El seu camp d’expertesa engloba rehabilitacions d’edificis existents, assessoraments i estudis d’oportunitats, obra nova amb criteris de bioconstrucció, usos i marc normatiu legal/urbanístic, eficiència energètica, alternatives d’accés a l’habitatge com la masoveria i cooperativisme d’habitatge i inventaris i censos d’habitatges. També tenen una línia de recerca sobre espais i gènere en entorns rurals.
Defensen un model d’arquitectura i urbanisme que creu en la capacitació i autonomia de la població, l’autoorganització i l’adquisició d’habilitats que facin de l’autoconstrucció una alternativa viable, construint models de coneixement i cultura lliures. Posen en valor les preexistències i la memòria històrica local, recuperant el coneixement popular per projectar cap a un futur més integrador que tingui en compte la identitat local. També treballen amb materials i tècniques locals, valorant els oficis tradicionals i projectant un equilibri entre l’arquitectura vernacular i les noves tècniques.
Formem part de la Xarxa d’Economia Solidària, i participen de la xarxa local Pirineu i Aran per visibilitzar i impulsar l’ESS al territori. També participem de l’organització del FESS Rural. Son una de les entitats promotores de l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran, una eina que serveix per promoure i acompanyar l’ESS i el cooperativisme. També són referents territorials de la FCTC .
Pensem que projectes com Emprius faciliten la gestió comunitària i comunal de recursos, i poden ser una eina per millorar l’accés a l’habitatge, a la terra i als mitjans de producció des de les ruralitats.
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux