Patronat

El cor d'Emprius

Patronat

El patronat de la Fundació està conformat per persones i entitats impulsores que vetllen per Emprius i ratifiquen les decisions estratègiques que ens fan créixer.
Presidenta

Ariadna Tremoleda – Mas Les Vinyes

Secretària

Ana Correro – La Tomassa

Vocal

Alex Caralps Berenguer

Vocal

Mandi Domingo

Vocal

Jordi Rubió

Presidenta

Ariadna Tremoleda – Mas Les Vinyes

La presidència de la Fundació Emprius recau en la Cooperativa Mas Les Vinyes, represetnada per l’Ariadna Tremoleda. L’Ariadna és Fundadora de la comunitat intencional i sòcia treballadora de la Cooperativa Mas Les Vinyes, assessora en permacultura, tècnica al cercle agroalimentari de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, al grup motor de la Càtedra del Món Rural de la UVIC-UCC i a la cooperativa de segon grau Miceli Social. Nascuda a Barcelona ciutat, ha estat militant en el moviment pel dret a l’habitatge i a diverses assemblees de barri a Barcelona i a Sabadell fins que l’any 2007 es traslladà al Montseny i començà formacions en agricultura biodinàmica i permacultura.

He impulsat la creació d’Emprius per recuperar una gestió del territori colectiva, relocalitzada i regenerativa per a poder transformar el sistema agroalimentari és la base de la transició ecosocial.

 

 

 

 

Secretària

Ana Correro – La Tomassa

La secretaria d’Emrpius recau en la cooperativa La Tomassa, representada per l’Ana Correro. L’Ana és cofundadora del projecte comunitari La Tomassa, a les faldes del Montseny. Va estudiar humanitats, llengües i agroecologia, àmbit del qual és activista obstinada. Actualment, és sòcia treballadora de la cooperativa Arran de terra, dedicada a la dinamització agroecològica a Catalunya. Rema per la transició agroecològica posant èmfasi en el suport al sector primari, la creació i consolidació de projectes de transformació ecosocial, l’organització i vida en col·lectiu i actualment destina bona part del seu temps, energia i cos a la criança.

Emprius és una oportunitat per fer un salt decisiu, organitzar les ganes de canvi i llaurar els territoris que volem en col·lectiu.

 

Vocal

Alex Caralps Berenguer

Soci fundador i membre de la cooperativa d’habitatge en cessió d’ús Cal Cases. Treballa per construir nous paradigmes culturals que posin la Vida al centre des de la ruralitat, allò col.lectiu i les aules d’un institut del Bages.

Ara i sempre he pensat que ens hem de dotar d’estructures que ens ajudin a subvertir la cultura dominant. Per a mi els comunals han de ser uns dels pilars d’aquesta nova cultura i en aquest sentit Emprius pot ser un bona estructura per a la construcció d’aquests nous comunals rurals.

Vocal

Mandi Domingo

Enginyera d’obres públiques (UPC, 2009) i enginyera d’organització industrial (UPC, 2012). Formada en facilitació de grups (El camí de l’Elder i IFACE) i treball de processos (Fil a l’agulla). Va començar la meva militància a la universitat participant d’Enginyeria Sense Fronteres, l’Altre Forum i col·laborant amb la delegació d’estudiants. Des de llavors he passat per varies comunitats intencionals com Can Piella (Montacada i Reixac), Calafou (Vallbona d’Anoia), la Ruda (Manresa), Cal Cases (Santa Maria d’Oló), La Pallejana (Baix Montseny) i actualment participant de Can Parera de Canyes, cooperativa i comunitat intencional rural al baix Montseny.

Ha realitzat formacions de poder i lideratge, governança, resolució de conflictes i comunitats rurals, focalitzades en la gestió relacional i de grups. Actualment és sòcia de treball a la cooperativa Sostre Cívic, coordinant projectes en fase de desenvolupament com Walden XXI (Sant Feliu de Guíxols), El Turrós (Argelaguer) i Palamós. Realitzant tasques de gestió de grup, facilitació i governança entre d’altres. A més coordina tots els projectes de convivència de la cooperativa en la seva vessant més grupal i de visió general. Així mateix, enfocada en els nous mons rurals i les comunitats intencionals. Vinculada als moviments socials desde ben jove, donant suport a estructures populars, així com la creació d’alternatives per a la revitalització dels mons rurals. Treballant amb un enfoc d’interseccionalitat i feminisme de forma transversal.

Crec que Emprius dona resposta a una necessitat bàsica d’accés a la terra i a l’habitatge, així com la preservació de la propietat col·lectiva evitant l’especulació i el lucre individual.

Vocal

Jordi Rubió

Soci fundador de Cal Cases i apassionat de la vida en comunitat. Treballa i milita a Entrepobles, una organització de solidaritat internacionalista que li ha fet d’escola política, igual que l’Ateneu Rosa de Foc. Enamorat de Guatemala on va viure uns anys fent de cooperant. Allà va comprovar que l’arquitectura colonial segueix encara dempeus i l’espoli capitalista no s’atura. Vinculat al camp des de petit per les oliveres familiars  i actualment treballant la terra a Cal Cases.

És especialista en economia solidària i solidaritat internacionalista. Defensa que les relacions solidaries, de suport mutu, són la base de la vida que ens sosté. Creu que Emprius és una eina per promoure i possibilitar fer un salt d’escala en la construcció d’aquest ecosistema comunal.

Emprius em permet ser part d’una família encara més amplia per promoure la cultura comunal. Comunalisme o barbàrie!

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux