Comunitats fundadores

Cal Cases

Santa Maria D'Oló

Cal Cases és una comunitat de 29 persones, dones, homes, infants i joves situada a 8km de Santa Maria d’Oló (Moianès). És una finca amb 17 Ha que compta amb una masia principal on hi ha els espais comuns i 14 espais íntims diversos. El projecte va néixer al 2007 i és la primera cooperativa d’habitatge en cessió d’ús de l’Estat i són referents en la defensa d’aquest model d’habitatge especialment en l’àmbit rural. A més el projecte aposta per l’autogestió i la sobirania alimentària, energètica i la bioconstrucció i l’enxarxament amb altres projectes transformadors del territori.

Mes informació AQUÍ

Can Parera

Sant Pere de Vilamajor

Can Parera de Canyes és una masia al parc natural del Montseny, a 3 kilòmetres de Sant Pere de Vilamajor habitada per 13 adultes i 7 peques. La proposta de vida en comunitat compta amb nuclis d’intimitat heterogenis no basats en la família nuclear i espais comunitaris per totes. Es comparteix de manera transversal la casa, l’alimentació, cures i criança. La finca té unes 2 hectàrees de camp i 900m² de naus que són oberts a l’ús de veïnes que tinguin projectes de transformació social oberts al territori.

Més informació AQUÍ.

Can Tonal

Sant Antoni de Vilamajor

Can Tonal de Vallbona és un projecte d’espai social i comunitari que comença el 2014. Compta amb una finca d’una hectàrea de terreny d’una antiga granja que es trobava en estat d’abandonament, als afores de Sant Antoni de Vilamajor, Baix Montseny. Actualment la finca ha estat reconstruïda i compta amb infraestructures comunitàries de diferents índoles: obradors, fusteria, espai per trobades i cuina comunitària, gimnàs, horts, hivernacle,… L’espai i les seves infraestructures es gestionen recollint la cultura comunal, amb assemblees i espais de participació de la comunitat i obert cap a enfora.

El projecte social compta amb dos potes principals: Vallbona Suport Mutu: col·lectiu d’autoabastiment conformat per més de 70 persones entre membres i col·laboradores i Espai social: l’espai comú està obert per fer actes dirigits al territori i també per acollir grups i activitats organitzades per tercers i necessiten fer ús de l’espai.

Més informació AQUÍ.

La Tomassa

Campins

La Tomassa és un projecte de vida comunitària que posa al centre la cura de les relacions i pretén generar un entorn de vida coherent i just amb el territori. Actualment, està conformat per 7 adultes i 5 infants i s’ubica al terme municipal de Campins, a les faldes del Montseny. Es tracta d’una finca amb 3 ha de bosc i conreu, i una masia principal que alberga espais comuns i habitatges, així com altres coberts en ús i recuperables.

Més info AQUÍ.

Mas Les Vinyes

Sant Martí d'Albars

Mas Les Vinyes és una comunitat intencional on actualment hi viuen entre 7 i 10 persones entre adultes i infants situada a Sant Martí d’Albars, al Lluçanés. És una finca amb 25 hectàrees dissenyada amb principis de Permacultura, àmbit en el que són experts: organitzen diversos cursos en disseny en permacultura cada any a la pròpia finca, assessoren a tercers i tenen diferents canals amb que en fan difusió. A més en el projecte es dona molta importància a les cures de la comunitat, prioritzant trobades emocional i el treball de la personalitat i l’intercooperació amb altres agents de l’economia solidària al territori

Més informació AQUÍ.

 

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux