Originària de Tortosa i doctora en matemàtiques. Membre de la Xarxa d’Economia Solidària des de 2012, des d’on ha impulsat el projecte d’alternatives de consum Pam a Pam i ha coordinat la Fira d’Economia Solidària. Sòcia de l’Ateneu la Base, a Poble Sec, una aposta comunitària al centre de Barelona. Des del 2021 viu al Baix Montseny i participa del projecte comunitari Can Tonal i construeix sobirania amb Vallbona Suport Mutu.
Ha estat organitzada en diversos col·lectius de base i fa una aposta ferma per la vida en comunitat, en totes les seves dimensions i alhora la confluència dels diferents eixos de lluita i espais organitzatius.
Crec que només organitzades i amb propostes col·lectives serem capaces de construir alternatives que ens permetin viure vides lliures que ens donin la força per lluitar i canviar el mon.
Membre de la cooperativa d’habitatge Cal Cases i impulsora de la Fundació Emprius. Ha viscut en projectes de vida comunitària des de fa més d’una dècada.
En l’àmbit laboral promou i acompanya cooperatives i entitats de l’economia social i solidària a la Catalunya central, des de l’Ateneu cooperatiu. També facilita grups des de la perspectiva de treball de processos. Els grups que acompanya són organitzacions, entitats d’economia social i solidària, comunitats de vida intencional, grups de cohabitatge i col·lectius polítics.
Emprius és una eina per fer un salt més enllà. Unim esforços des de col·lectius i trajectòries personals diverses, per impulsar una proposta que respon a les emergències actuals, des de l’àmbit rural i apostant pel comunal.
Diplomat en Permacultura i assessor en Agricultura Regenerativa i tècnic en Agricultura Biodinàmica. Fundador del projecte comunitari i la Cooperativa Mas Les Vinyes, de Permacultura Íbera i de l’Associació de Permacultura de la Bioregió Nordest de la Península. També participa com a tècnic del cercle Agroalimentari a l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central i és tutor a l’Academia de Permacultura Íbera.
La seva passió és la producció alimentaria mitjançant la regeneració del sòl amb processos biològics. També gestionar el bestiar per a regenerar els ecosistemes (maneig holístic i PRV), el disseny de finques eficients, la implementació de sistemes agroforestals, horta regenerativa, el disseny en la línia clau, i el tancament de cicles són algunes de les estratègies que disposem per a rehidratar, regenerar el paisatge i recuperar la biodiversitat.
“Aposto per Emprius perquè necessitem mirades i estratègies holístiques territorials i d’enxarxament que vagin més enllà del disseny de projectes i finques aïllades i puntuals. Recuperar la mirada comunal és una gran oportunitat per a fer un paisatge inspirador i recuperar la fertilitat als sòls i la biodiversitat al paisatge.”
Enginyer en informàtica especialitzat en programari lliure, xarxe scomunitàries, tecnologies descentralitzades i vot digital. Ha col·laborat amb la UPC i la Fundació Guifi.net en recerca universitària. Fundador de QMP.cat, LibreMesh.org i LibreRouter.org en el món de les xarxes descentralitzades, i actualment dedicat a Vocdoni.io en el camp del vot digital sobirà.
Porta més de deu anys vivint en comunitats intencionals autogestionades, actualment membre fundador de La Tomassa. Activista defensor de la cultura hacker com a forma de vida aplicada a totes les àrees. Apassionat del coneixement lliure, veu l’enginyeria com una forma d’empoderament, i la tècnica com un mitjà clau per aconseguir sobirania i resiliència, dins i fora de la comunitat. Membre del grup motor d’Emprius.
Emprius obre el camí cap a la sobirania popular, el suport col·lectiu i la sostenibilitat ecosistèmica. L’única forma de fer front a les moltes crisis que ens precediran a nosaltres i a les pròximes generacions.
La presidència de la Fundació Emprius recau en la Cooperativa Mas Les Vinyes, represetnada per l’Ariadna Tremoleda. L’Ariadna és Fundadora de la comunitat intencional i sòcia treballadora de la Cooperativa Mas Les Vinyes, assessora en permacultura, tècnica al cercle agroalimentari de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, al grup motor de la Càtedra del Món Rural de la UVIC-UCC i a la cooperativa de segon grau Miceli Social. Nascuda a Barcelona ciutat, ha estat militant en el moviment pel dret a l’habitatge i a diverses assemblees de barri a Barcelona i a Sabadell fins que l’any 2007 es traslladà al Montseny i començà formacions en agricultura biodinàmica i permacultura.
He impulsat la creació d’Emprius per recuperar una gestió del territori colectiva, relocalitzada i regenerativa per a poder transformar el sistema agroalimentari és la base de la transició ecosocial.
La secretaria d’Emrpius recau en la cooperativa La Tomassa, representada per l’Ana Correro. L’Ana és cofundadora del projecte comunitari La Tomassa, a les faldes del Montseny. Va estudiar humanitats, llengües i agroecologia, àmbit del qual és activista obstinada. Actualment, és sòcia treballadora de la cooperativa Arran de terra, dedicada a la dinamització agroecològica a Catalunya. Rema per la transició agroecològica posant èmfasi en el suport al sector primari, la creació i consolidació de projectes de transformació ecosocial, l’organització i vida en col·lectiu i actualment destina bona part del seu temps, energia i cos a la criança.
Emprius és una oportunitat per fer un salt decisiu, organitzar les ganes de canvi i llaurar els territoris que volem en col·lectiu.
Soci fundador de Cal Cases i apassionat de la vida en comunitat. Treballa i milita a Entrepobles, una organització de solidaritat internacionalista que li ha fet d’escola política, igual que l’Ateneu Rosa de Foc. Enamorat de Guatemala on va viure uns anys fent de cooperant. Allà va comprovar que l’arquitectura colonial segueix encara dempeus i l’espoli capitalista no s’atura. Vinculat al camp des de petit per les oliveres familiars i actualment treballant la terra a Cal Cases.
És especialista en economia solidària i solidaritat internacionalista. Defensa que les relacions solidaries, de suport mutu, són la base de la vida que ens sosté. Creu que Emprius és una eina per promoure i possibilitar fer un salt d’escala en la construcció d’aquest ecosistema comunal.
Emprius em permet ser part d’una família encara més amplia per promoure la cultura comunal. Comunalisme o barbàrie!
Enginyera d’obres públiques (UPC, 2009) i enginyera d’organització industrial (UPC, 2012). Formada en facilitació de grups (El camí de l’Elder i IFACE) i treball de processos (Fil a l’agulla). Va començar la meva militància a la universitat participant d’Enginyeria Sense Fronteres, l’Altre Forum i col·laborant amb la delegació d’estudiants. Des de llavors he passat per varies comunitats intencionals com Can Piella (Montacada i Reixac), Calafou (Vallbona d’Anoia), la Ruda (Manresa), Cal Cases (Santa Maria d’Oló), La Pallejana (Baix Montseny) i actualment participant de Can Parera de Canyes, cooperativa i comunitat intencional rural al baix Montseny.
Ha realitzat formacions de poder i lideratge, governança, resolució de conflictes i comunitats rurals, focalitzades en la gestió relacional i de grups. Actualment és sòcia de treball a la cooperativa Sostre Cívic, coordinant projectes en fase de desenvolupament com Walden XXI (Sant Feliu de Guíxols), El Turrós (Argelaguer) i Palamós. Realitzant tasques de gestió de grup, facilitació i governança entre d’altres. A més coordina tots els projectes de convivència de la cooperativa en la seva vessant més grupal i de visió general. Així mateix, enfocada en els nous mons rurals i les comunitats intencionals. Vinculada als moviments socials desde ben jove, donant suport a estructures populars, així com la creació d’alternatives per a la revitalització dels mons rurals. Treballant amb un enfoc d’interseccionalitat i feminisme de forma transversal.
Crec que Emprius dona resposta a una necessitat bàsica d’accés a la terra i a l’habitatge, així com la preservació de la propietat col·lectiva evitant l’especulació i el lucre individual.